KURALLAR

ÖĞRENCİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

1. Yatılı öğrenciler devletin koruması ve bakımı altında olduğunun bilincinde olup devlet eşyasını öz malı gibi benimseyip onu daha uzun ömürlü kullanma gayesi içinde olmalıdır.

2. Ranza, yatak, dolap, yastık, çarşaf, battaniye gibi eşyalarını temiz ve tertipli tertipli olarak kullanmak, dolabını ve yatağını hazırlamak, vakit çizelgesine uymak zorundadır.

3. Sabah kalk zili çalar çalmaz, herkes yatağından kalkıp en kısa sürede yatağını dolabını talimata göre düzenlemeli aşırı rahatsızlığında kalkamayan öğrencileri nöbetçi öğrenciler nöbetçi öğretmenlere anında haberdar etmelidir.

4. Üst ranzada yatan öğrenci alt ranzada yatan öğrencinin; alt ranzada yatan öğrenci üst ranzada yatan öğrencinin yatak ve dolap düzenini denetlemeli.

5. Elini yüzünü sabunla yıkayıp, okul giysilerini giymeli, temizliğine çok dikkat etmeli.

6. Herkes zamanında mutlaka yatakhaneyi boşaltmalı ve derslere hazırlanmalı,

7. Kahvaltıya düzenli bir şekilde gelip sessizce yemeğini yemeli, kesinlikle yemekhane dışında yemek, ekmek vb. şeyleri yememeli,

8. Yemeklerden sonra mutlaka eller yıkanmalı, dişler fırçalanmalı ve yatakhane zamanında terk edilmelidir,

9. Dersi olan öğrenciler zamanın da dersine gitmeli, dersi olmayanlar çalışma odasında sessizce çalışmalı,

10. Öğle ve akşam yemeklerinde zamanında yemeğini yedikten sonra mutlaka etütlere katılmalıdır,

11. Belirtilen zaman da yatmalı(Cuma-Cumartesi 23.30 Pazar dahil hafta içi 22.30 )

12. Raporlu öğrenciler raporlu olduğu günler yatakhanede kalmalı kesinlikle yatakhaneyi terk etmemeli,

13. Öğrenciye yakışır şekilde davranmalı ve konuşmalıdır,

14. Geçmiş yıllardan devam eden öğrenciler yeni gelen öğrencilere rehberlik etmeli ve davranışlarıyla onlara örnek olmalıdır,

15. Okul idaresinin ve belletici öğretmenlerin vereceği diğer görevleri yapmalıdır.

ETÜT KURALLARI

1. Etütlerde vakit cetveline eksiksiz uyulacaktır.

1.Etüt 20.00-20.45

2.Etüt 21.00-21.45

2. Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri etüt günleri olup bu günlerde ki etütlere öğrencilerin hepsinin katılması zorunludur. Cuma ve Cumartesi günü zorunlu etüt olmayıp isteyen öğrenciler etütlerde ders çalışabilir.

3. Etüt saatlerinden sonra ders çalışmaya devam etmek isteyen öğrenciler belirli etütlere toplanarak en geç saat 00.30’a kadar ders çalışmaya devam edebilirler.

4. Etütlerin sükûneti korunacak; ses, söz, tavır ve davranışlarla bu sükûnet bozulmayacaktır.

5. Etütlerin temiz tutulmasına ve havalandırılmasına özen gösterilecektir.

6. Etütlerde pijama ile oturulmayacak, dolaşılmayacaktır.

7. Etütlerdeki masa üzerleri karalanmayacak ve masa üzerinde çöp, silgi artığı bırakılmayacak, yerlere çöp atılmayacaktır.

8. Etütlere çamaşır asılmayacaktır.

9. Öğrenci, etütte sürekli masa değiştirmeyecek ve her zaman aynı yerde çalışacaktır.

10. Etütlerde hiçbir şey içilmeyecektir ve yenmeyecektir.

11. Etütlerde pansiyonun elektrik sarfiyatını artıracak ısıtıcı, çay makinesi, radyo, teyp …vb. araçlar çalıştırılmayacaktır.

12. Etütlerden çıkan son kişi ışıkları mutlaka söndürülecektir.

13. Etütlerin perdeleri akşam ışıklar yanınca hemen çekilecektir.

14. Etütte çalışması biten öğrenci masasından kalkarken kitaplarını masanın üzerinde dağınık bırakılmayacaktır.

Bu yönergenin uygulanmasından etüt başkanı sorumludur.

YATAKHANE KURALLARI

1. Yatakhanede vakit cetveline eksiksiz uyulacaktır.

2. Yatakhanenin sükuneti korunacak; ses, söz, tavır, ve davranışlarla bu sükunet bozulmayacaktır.

3. Yatakhanenin bütün bölümlerinin temiz tutulmasına ve havalandırılmasına özen gösterilecektir.

4. Sabahleyin odadan ayrılmadan önce her öğrenci yatağını talimata göre düzeltecektir.

5. Yatakhanenin dışında hiçbir yerde pijama ile oturulmayacak, dolaşılmayacaktır.

6. yatakhanede yatak altında, ranza üzerinde, ranza kenarlarında, vb. yerlerde hiçbir eşya vs. bulunmayacaktır.

7. Günlük elbise, pardesü, ayakkabı vb. eşya dolapta bulundurulacak yatakhanede pijama ve terlik giyilecektir.

a. Her türlü temizlik malzemesi (sabun, diş macunu, kolonya, havlu vb.) öğrenci dolabında bulundurulacaktır.

b. Her türlü öğrenci eşyası, dolapta düzenli şekilde bulundurulacaktır.

8. Öğrenci, okul yönetimince kendisine, gösterilen ranzada yatacak verilen dolabı kullanacaktır. Kendiliğinden ranzayı, dolabı yada eşyaların yerlerini değiştirmeyecektir. Dolap üzerine gereksiz maddeler veya eşya konulmayacaktır.

9. Yatakhanede hiçbir şey yenilmeyecek ve içilmeyecektir.

10. Yatakhanede pansiyonun sarfiyatın arttıracak ısıtıcı, elektrikli battaniye, çay makinesi, radyo, teyp… vb. araçlar çalıştırılmayacaktır.

11. Yatakhaneden çıkarken ışıklar mutlaka söndürülecektir.

12. Yatakhanenin perdeleri akşam ışıkları yanınca hemen söndürülecektir.

Bu yönergenin uygulanmasından oda başkanı sorumludur.

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 11.10.2017 13:47 - Görüntülenme: 2028