BİLGİSAYARLI MUHASEBE

Bu alanda iş ve hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli muhasebe elemanı yetiştirilmektedir. Öğrenciler, ilk iki yılda aldıkları teorik eğitime ilave olarak üçüncü yılda ağırlıklı olarak muhasebe üzerine faaliyet gösteren özel ve kamu sektörüne bağlı kurum, kuruluş ve işyerlerinde uygulamalı eğitim görerek muhasebe bilgi ve becerilerini pekiştirirler.

Uygulamalı konulan "3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu" ile; muhasebecilik mesleğini icra edebilmek için asgari ticaret meslek lisesi mezunu olma şartı getirilmiştir. Adı geçen okullardan mezun olan gençlere yapacakları staj sonrasında kendi iş yerini açma hakkı verilmiştir.

Bu alan öğrencilere teorik ve pratik muhasebe eğitiminin yanı sıra aldıkları bilgisayar eğitimi ile özel ve kamu sektöründe geniş iş imkanlarına ve yüksek kazanç şansına sahiptirler.

Yayın: 21.12.2012 - Güncelleme: 04.06.2021 18:30 - Görüntülenme: 2755